شرایط لازم جهت فعالیت بعنوان داوطلب سلامت:

آیا شما هم داوطلب می شوید در راه سلامتی خود ، خانواده ات و جامعه قدم بردارید؟

شرایط لازم جهت داوطلبان سلامت:
1-داشتن حداقل سواد خواندن ونوشتن
2-برخوردای از مقبولیت اجتماعی
3-داشتن انگیزه لازم برای انجام فعالیت های اجتماعی
4-موافقت همسر (درصورت متاهل بودن ) وموافقت والدین  (درصورت مجرد بودن) 
 
برای ثبت نام وکسب اطلاعات بیشتر به نزدیکترین مرکز بهداشتی درمانی محل زندگی خود مراجعه فرمایید.

 

درباره چهاردهم آذر ، روز جهانی داوطلب:

14 آذر ، روز جهانی داوطلب، شکوه مشارکت برای سلامت جامعه

دخالت جامعه در امور زندگی اجتماعی به قدمت زندگی اجتماعی است و اندیشه کار مردم با هم برای رسیدن به مقصود ، قسمت اصلی خیلی از فرهنگ هاست . همچنین مشارکت مردم در امر توسعه جامعه خود به عنوان حقوق فردی، سیاسی و اجتماعی افراد می باشد . مبانی مراقبتهای بهداشتی اولیه بر نقش آگاهانه مردم در سلامت جامعه تاکید دارد و رابطه مشارکت مردم در فعالیتهای مربوط به سلامت با افزایش سطح سلامتی پایدار مردم آن جامعه را تائید می کند . در سالهای اخیر موضوع ارتقاء سلامت با تاکید بر نقش مردم در دنیا توسعه ، ضرورت و مقبولیت بیشتری پیدا کرده است و انتظار جهانی از همه کشورها آن است که زمینه سهیم بودن مردم در سلامت و مشارکت در همه مراحل ارائه خدمات بهداشتی را فراهم کنند.
چرا که سلامتی محور توسعه است و معضلات بهداشتی همان معضلات توسعه است که نمی توان آن را فقط در بخش سلامت حل نمود. بلکه مشارکت تک تک افراد جامعه و بخشهای توسعه ، نهادها و ارگانها برای حل مسائل سلامتی و رسیدن به سطح قابل قبول سلامت لازم و ضروری است.
با توجه به تایید اعلامیه آلماآتا در سال 1978 بر مشارکت مردم و تاکید بر نقش آن در کمک به سیستم خدمات بهداشتی درمانی و تعبیر سازمان جهانی بهداشت از مشارکت مردم در توسعه به عنوان روندی که مردم باید از حق خود برای ایفای نقش فعال در توسعه خدمات سلامت استفاده کنند و فعال کردن اجرای خدمات بهداشتی در شهرها سبب شد مسئولان وقت وزارت بهداشت و درمان ، طرح رابطان بهداشت (داوطلبان سلامت ) در کشور را اجرا کنند .

این طرح از سال 1369 به اجرا درآمد و با استقبال خوبی مواجه و با بهداشت آغاز شد ولی هم اکنون داوطلبان سلامت ، خدمات و فعالیتهای ارزنده دیگری نیز انجام می دهند . مثلاً در انجام فعالیتهای پژوهشی همکاری می کنند برای توسعه و عمران و آبادانی محله های خود فعالیت می کنند با ایجاد تعاونی ها و صندوق های قرض الحسنه برای رفع مشکلات اقتصادی خانواده های تحت پوشش همت می گمارند و با همکاری داوطلبانه و مشارکت در طراحی ، برنامه ریزی و اجرای برنامه ها ، مسئولیت بیشتری می پذیرند و با تمرین و آموختن بر توانمندیها و اعتماد به نفس خود می افزایند .                                                  

                                                                      برگرفته از سایت معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد

 

مطالب مرتبط:  نشریه مجازی داوطلبان سلامت(دانشگاه علوم پزشکی زهدان)
                    
نشریه داوطلبان سلامت قطب شمال شرق کشور
                    
نشریه داوطلبان سلامت قطب تهران
                     نشریه داوطلبان سلامت قطب شیراز