چهاردهم اسفند ماه 1393 کارگاه آموزشی سل با حضور همکاران معاونت محترم دانشگاه برگزار شد:

مقدمه:
سل یا توبرکلوز
(به اختصار تی‌بی) یکی از بیماریهای مهلک در جهان است.در بیماری سل معمولاً شُش ها مورد حمله قرار می‌گیرند، این نوع سل را تی‌بی ریوی نیز می گویند ولی از سایر اعضای درگیر در سل می‌توان سیستم عصبی مرکزی، غدد لنفاوی و گردش خون، دستگاه تناسلی و ادراری، دستگاه گوارش و معده، استخوان‌ها، مفاصل و پوست را نام برد.

سل‌ عبارت‌ است‌ از یک‌ عفونت‌ باکتریایی‌ مسری حاد یا مزمن‌ که‌ به‌طور اولیه‌ ریه‌ها را درگیر می‌کند ولی‌ ممکن‌ است‌ به‌ سایر اعضا گسترش‌ یابد. سل‌ دوران‌ کودکی‌ معمولاً محدود به‌ قسمت‌ میانی‌ ریه‌ها است‌ ولی‌ ممکن‌ است‌ گسترش‌ یافته‌، مننژیت‌ ایجاد کند. سل‌ در بزرگسالان‌ معمولاً کلیه‌ و ریه‌ها را درگیر می‌کند. سل‌ زمانی‌ تحت‌ کنترل‌ بود ولی‌ عمدتاً به‌ خاطر ایدز، فقر و سوءمصرف‌ الکل‌ و سایر داروها مجدداً ظهور کرده‌ است‌
علت سل ریوی، یک باکتری به نام مایکوباکتریوم توبرکلوزیس (Mycobacterium tuberculosis)  است که باسیل کخ نیز نام دارد.     نوعی از بیماری سل  که به سل گاوی موسوم است، میان انسان و چهارپایان مشترک است.

علائم بیماری سل

درتاریخ چهاردهم اسفندکارگاه آموزشی سل ویژه کاردان کارشناسان مبارزه با بیماریهاو مربی داوطلبین سلامت در محل سالن همایش مرکز بهداشت شهرستان کرمانشاه برگزار گردید.

در ابتدای این برنامه خانم دکتر آیین فرمعاون بهداشتی مرکز بهداشت شهرستان کرمانشاه ضمن خیر مقدم به حاضرین در زمینه اهداف کارگاه توضیحاتی ارائه دادند.سپس آقای دکتر رضایی معاون فنی مرکز بهداشت استان، آقای دکتر بیگلری مدیر گروه  پیشگیری و مبارزه با بیماریهای مرکز بهداشت استان - دکتر مهران نیا پزشک و مسئول فنی مرکز مبارزه با بیماریهای ریوی شهرستان و خانم خانی فر کارشناس سل ،آقای محمدی کارشناس آزمایشگاه در زمینه اپیدمیولوژی- فیزیوپاتولوژی علائم بالینی و راههای سرایت و پیشگیری و همچنین پایش درمان در بیماران مطالب علمی را ارائه نمودند .در پایان جلسه خانم خانی فر کارشناس سل شهرستان دستور العمل اجرایی بیماریابی –پیشگیری و درمان بیماری سل با مشارکت داوطلبین سلامت را توضیح داده و در خصوص نحوه تکمیل فرم های بیماریابی مخصوص رابطین بهداشتی و فرم های ماهیانه و فصلی در سطح خانه بهداشت و مراکز بهداشتی درمانی آموزش های لازم ارائه گردید.

سل