کمبود ویتامین D و کلسیم با بیماریهای پوکی استخوان و نرمی استخوان همراه است

ریز مغذی ها

ریز مغذی ها (Micronutrients) موادی هستند که به مقادیر بسیار جزئی (میلی گرم و اجزای آن) مورد نیاز بدن می باشند. این مواد نقش موثری در اعمال حیاتی بدن انسان داشته و عدم دریافت آنها، زندگی فرد را در معرض خطر جدی قرار میدهد.

مهمترین ریزمغذی ها عبارتند از: آهن – ید – ویتامین های گروه B- ویتامین A و ویتامین D و برخی از منابع اصلی ریزمغذی ها عبارتند از شیر ولبنیات – ماهی و مغزها و خشکبار و...

در دوران سالمندی، بدن دچار تغییرات فیزیولوژیکی میشود و خطر کمبود  مواد معدنی وریزمغذی ها (به ویژه کمبود ویتامین D) در دوران سالمندی، وجود دارد.

مهمترین علل کمبود ویتامین D در سالمندان شامل: مصرف ناکافی – کمبود تماس با اشعه آفتاب – کاهش سنتز پوستی ویتامین D و کاهش ساخت ویتامین Dاز پیش ساز های آن در کلیه ها، می باشد.

کمبود ویتامین D و کلسیم با بیماریهای پوکی استخوان و نرمی استخوان همراه است. بطورکلی، شکستگی استخوان ها با مصرف ویتامین D در سالمندان رابطه معکوس دارد. یعنی احتمال شکستگی های استخوانی در حالت کمبود ویتامین D، بیشتر خواهد شد.

درصورتی که کمبود ویتامین D در سالمند، تائید شود، بایستی تا برطرف

منبع:پایگاه جامع آموزش و فرهنگ‌سازی سلامت