پیام های بهداشتی
تغذیه به زائرین اربعین حسینی
ü از خوردن سالاد و سبزیجات خام و نپخته خودداری کنید.
ü از مصرف لبنیات غیرپاستوریزه به ویژه پنیر و کره و شیر محلی غیرپاستوریزه خودداری کنید.
ü قبل از مصرف مواد غذایی کنسرو شده 20 دقیقه آنها را بجوشانید و به علائمی مانند کنسروهای بادکرده، زنگ زده، سوراخ شده و کنسروهایی که مواد داخل آن بوی نامطبوع دارند توجه
داشته باشید.
ü مصرف غذاهای آبکی (انواع خورش
ها) را محدود کنید زیرا سریعتر فاسد می شوند چون میکروبها و باکتریها در فضای مایع، محیط مناسبتری برای رشد و تکثیر دارند.
ü غذاهای پخته شده نباید بیش از دو ساعت در دمای محیط نگهداری شود و بیشتر از یکبار نباید گرم شود
ü میوه ها را قبل از مصرف با دقت با آب سالم شستشو دهید و حتما پوست آنها را جدا کنید.
ü به دلیل گرمی هوا و جلوگیری از مسمومیت و گرما زدگی از دوغ های پاستوریزه بسته بندی شده استفاده کنید. با خود کمی نعنا و پونه همراه داشته باشید
و با دوغ مخلوط کرده و میل نمایید (نعنا و پونه خاصیت ضد عفونی
کننده دستگاه گوراش را دارند)
ü از ماست (کم چرب و پاستوریزه(.. لیموترش و یا آبلیمو همراه با غذایی که میل می
کنید استفاده کنید.
ü برای جلوگیری از کم
آبی و یبوست مقادیر مناسبی
آب (ترجیحا" آ ب بسته بندی) همراه داشته باشید..
ü از مصرف یخ هایی که در شرایط غیربهداشتی و روی زمین نگهداری یا خرد می شوند خودداری کنید.
ü برای مسواک زدن باید از آب سالم مانند آب بسته بندی شده و یا آب جوشیده استفاده کنید.
ü از آب چشمه، نهر، رودخانه برای آشامیدن استفاده نکنید. آب باقیمانده در بطری
ها را در پشت شیشه و زیر تابش نور خورشید قرار ندهید.
ü از نوشیدن چای و مایعات داغ در لیوان های یک بارمصرف
شفاف خودداری کنید.
ü درطول راه ، به عنوان تنقلات، مقداری آجیل مثل نخودچی کشمش، خرما، انجیر خشک، گردو، بادام،
پسته وفندق کم نمک و لیمو ترش بهمراه داشته باشید.
ü به دلیل گرمای هوا از مصارف غذاهای حاوی نمک زیاد خودادری کنید.). مصرف نمک زیاد باعث افزایش تشنگی و از دست دهی آب
بدن می شود و می تواند شما را مستعد گرما زدگی کند)
ü برای پیشگیری از گرما زدگی از شربت های خاکشیر و تخم شربتی استفاده کنید. (البته تا جایی که امکان دارد در خانه این شربت را تهیه کرده و به همراه داشته باشید.
)
ü زائران تا حد امکان از مصرف غذاهای پرچرب و شور خودداری کرده تا دچار بیماریهای گوارشی نشوند.
ü شست و شوی قاشق و چنگال و سایرظروف مواد غذایی باید به خوبی انجام داده شود و در صورت امکان افراد حتما از قاشق
های یکبار مصرف استفاده کنند.
ü زائران نباید غذاهایی که زود فاسد می
شود را با خود ببرند. سالاد الویه، کباب،
غذاهای حاوی کشک مثل کشک
و بادمجان، ماهی و یا سس مایونز از این دسته مواد است.
نیلوفر حیدری: مدیر گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی