درتاریخ های 14 ،21 و28 تیرماه سه دوره کارگاه آموزشی تحت عنوان "پیشگیری ازسوء مصرف مواد" درمرکز بهداشت شهرستان کرمانشاه برگزارگردید

برای مشاهده آلبوم تصاویر مربوط به کارگاههای مذکور اینجــــــــا کلیک کنید

این کارگاههای آموزشی توسط واحد پیشگیری ومبارزه بابیماریها وجهت پزشکان ،ماماها،کارشناسان وکاردان های بهداشتی مراکز بهداشتی درمانی شهری وروستایی تابعه مرکز بهداشت شهرستان کرمانشاه برگزار گردیدوهدف ازبرگزاری این کارگاههاتوانمند سازی پرسنل مذکور جهت بهبودعملکردآنهادرآموزش گروههای هدف وجمعیت تحت پوشش مراکزمربوطه آنها می باشد.

عناوین مطالب ارائه شده ومدرسین کارگاههای " پیشگیری از سوء مصرف مواد" درتاریخ های چهاردهم ،بیست ویکم وبیست وهشتم تیرماه1390 به شرح جدول ذیل بوده است:

عنوان برنامه سخنران/مدرس
خیرمقدم وبیان اهداف کارگاه آقای دکتربحیرایی معاونت بهداشت(درتاریخ های 14 و28) وآقای دکتر نوری معاونت درمان مرکز بهداشت درتاریخ21/4/90
اجرای پیش آزمون
اثرمواد بربدن(محرکهاومخدرها) آقای دکتر شاکری (روانپزشک)
ریسک فاکتورهای پیشگیری از سوء مصرف مواددرنوجوانان آقای دکتر شاکری (روانپزشک)
استراحت وپذیرایی
ریسک فاکتورهای اعتیاددرخانواده آقای دکتر کریمی(روانپزشک)
اعتیادوخانواده آقای دکتر کریمی(روانپزشک)
نحوه اجرای برنامه توسط پرسنل آموزش دیده خانم برخوردار(کارشناس بهداشت روان)
اجرای پس آزمون ونظر سنجی

شرح کامل گزارش :

(( برگزاری 3 کارگاه آموزشی پیشگیری از سوء مصرف مواد ( اعتیاد ) ))
((در مرکز بهداشت شهرستان کرمانشاه ))
اعتیاد به مواد مخدر و سوء مصرف آن از مهمترین مشکلات بهداشتی جامعه ما محسوب         می گردد که خطر گسترش آن و عوارض مختلف جسمی ، روانی ، خانوادگی و اجتماعی ناشی از آن بسیار تهدید کننده می باشد . بنابراین آگاهی و مداخله فعال تمام افراد جامعه برای کاهش و جلوگیری از بروز این مشکل لازم و ضروری است . به همین منظور مرکز بهداشت شهرستان کرمانشاه 3 کارگاه آموزشی پیشگیری از سوء مصرف مواد در مورخه 14 ، 21 و 28 تیر ماه 1390 در سالن اجتماعات مرکز بهداشت شهرستان کرمانشاه به شرح زیر برگزار نمود .
1ـ اولین کارگاه در مورخه 14/4/1390 جهت گروه اول پزشکان ، کارشناسان و کاردانهای مبارزره با بیماریها ، مسئولین مراکز بهداشتی درمانی شهری و روستایی و تعدادی از کارشناسان ستادی مرکز بهداشت شهرستان کرمانشاه برگزار گردید .
2ـ دومین کارگاه در مورخه 21/4/1390 جهت گروه دوم پزشکان ، تعدادی از کارشناسان و کاردانهای بهداشت خانواده ، بهداشت محیط و بهداشت حرفه ای مراکز بهداشتی درمانی شهری و روستایی و کارشناسان ستادی مرکز بهداشت شهرستان کرمانشاه برگزار گردید .
3ـ سومین کارگاه در مورخه 28/4/1390 جهت مربیان بهورزی ، مربیان رابطین بهداشتی ،  تعدادی از کارشناسان و کاردانهای بهداشت خانواده ، بهداشت محیط و بهداشت حرفه ای مراکز بهداشتی درمانی شهری و روستایی مرکز بهداشت شهرستان کرمانشاه برگزار گردید .
مدرسین این کارگاه آقای دکتر بحیرایی ( معاونت بهداشتی مرکز بهداشت شهرستان کرمانشاه ) ، آقای دکتر شاکری ( روانپزشک ) ، آقای دکتر شاپور کریمی ( روانپزشک ) و خانم برخوردار       ( کارشناس بهداشت روان مرکز بهداشت شهرستان کرمانشاه ) بوده اند .
موضوعات و عناوین آموزشی مطرح شده در کارگاهها عبارتند از:
1ـ اثر مواد بر بدن ( محرکها و مخدرها ) 2ـ ریسک فاکتورهای پیشگیری از مواد در نوجوانان    ( پیشگیری در دوره پیش دبستانی و قبل از مدرسه ، پیشگیری در دوره آغازین و پایانی دبستانی ، پیشگیری در دوره نوجوانی ) 3ـ ریسک فاکتورهای اعتیاد در خانواده 4ـ اعتیاد و خانواده 5ـ نحوه اجرای برنامه توسط کلیه پرسنل آموزش دیده
تعداد آموزش گیرندگان در کارگاه 352 نفر بوده که به تفکیک شامل 96 نفر پزشک ، 6 نفرمربی مرکز بهورزی ، 43 نفر کارشناس بیماریها ، 23 نفرکارشناس بهداشت حرفه ای ، 65 نفر کارشناس بهداشت محیط و 119 نفر کارشناس بهداشت خانواده مراکز بهداشتی درمانی شهری و روستایی میباشند .
دراین کارگاه تاکید گردید که اطلاعات مذکور توسط  شرکت کنندگان بصورت جلسات آموزشی به تمامی گروههای هدف ، شامل بهورزان ، رابطین داوطلب بهداشتی ، مادران باردار ، زنان ، مردان ، دانش آموزان ، معلمین ، نمازگزاران ، مسئولین ادارات و سازمانهای تحت پوشش مراکز و ... ارائه شده و گزارش کامل جلسات آموزشی به مرکز بهداشت شهرستان کرمانشاه ارسال گردد .

تهیه کننده گزارش :
نسرین برخوردار ـ کارشناس بهداشت روان مرکز بهداشت شهرستان کرمانشاه