توصیه هایی در رابطه با تغذیه در ماه مبارک رمضان :

توصیه هایی در رابطه با تغذیه در ماه مبارک رمضان به نقل از آقای دکتر بحیرایی سرپرست مرکز بهداشت شهرستان کرمانشاه:

دکتر بحیرایی

 " مَن اقتَصَر فی اَکله کَثُرت صِحَّتِهُ وَ صَلُحَت فِکرَتُه "
( کسی که در خوردن به اندک اکتفا کند تندرستی او بسیار و اندیشه اش صالح می شود )     حضرت علی (ع)
با تبریک حلول ماه مبارک رمضان و فرا رسیدن این ماه عزیز؛ ضمن تاکید بر روزه داری صحیح، که متضمن تعادل وسلامت روح وبدن واصلاح شیوه های نادرست زندگی است ؛توصیه های غذایی ذیل می تواند سبب استفاده حداکثر از فوائد روزه وروزه داری شود:
1-در ماه مبارک رمضان نیز بایدحتما" همانند سایر اوقات سال سه وعده غذایی را داشت : سحری ، افطار وشام
2- حتما" از غذای گرم وتازه در وعده ی سحری استفاده شود.
3- در وعده سحری ازغذای کم چرب ، کم نمک وکم شیرین استفاده شود.
4-غذای سرخ شده ،شیرینی جات ، غذای شور ، آش ، غذای خشک(کوکو ،کتلت وکباب) در وعده سحری استفاده نگرددزیرا باعث تشنگی بیشتر و سوء هاضمه در طول روز می گردد.
5-مصرف ماست ، سالاد ، جوانه گندم یا جوانه ماش وسوپهای تهیه شده با جو پرک درهنگام سحر بسیار مناسب است .
6-برای کاهش میزان تشنگی از لیمو ترش ، ماست وسبزی خوردن در وعده سحری می توان استفاده کرد.
7-افطار با آب گرم یا چای کمرگ ویک قند طبیعی (خرما ، کشمش ،عسل و یا توت) آغاز شود .سیب زمینی آب پز ، صیفی جات پخته شده ، شیر برنج ، تخم مرغ آب پز وکره، حلیم کم روغن وفرنی غذاهای مناسبی برای افطار هستند.
8- مصرف زولبیا وبامیه ممنوع ! مصرف این نوع شیرینی وسایر قندهای مصنوعی در وعده افطار سبب افزایش قند وچربی خون شده وعملا" مکانیسم تعادل چربیهای بدن را مختل می کند چرا که یکی از اثرات مفید روزه داری باز گرداندن تعادل چربیهای بدن است.
9-شام بعنوان یکی از وعده های مهم غذایی د روزه داری باید مورد توجه روزه داران گرامی قرار گیرد و بهتر است میوه را پس از پایان شام استفاده کرد تا از یبوست جلوگیری نماید.
 
 
رمضان4