مهمترین منبع غذایی ید را مواد غذایی دریایی مانند ماهیهای آب شور، میگو، صدف و جلبلکهای دریایی تشکیل میدهد. مصرف نمک یددار مهمترین مداخله بهداشتی برای از بین بردن اختلالات ناشی از کمبود ید است که در این بین نمکهای تصفیه شده به دلیل خلوص بالا، میزان ید را بهتر و به مدت بیشتر حفظ می کنند.
کمبود ید شایعترین علت قابل پیشگیری، آسیب مغزی در دوران کودکی است و کمبود ید تا 5/13 امتیاز ضریب هوشی کودکان را کاهش میدهد. کمبود ید عوارضی مانند نازایی، سقط جنین، تولد نوزاد مرده، عقبماندگی ذهنی و گواتر را به دنبال دارد و اکثر اختلالات ناشی از کمبود ید دائمی و غیر قابل برگشت هستند. وی درپایان از خانوادهها خواست در مصرف نمک یددار دقت زیادی به خرج دهند که املاح و مواد مورد نیاز بدن تامین شود و دچار مصرف زیاد و کم نمک نشوند.
مطالب مرتبط:
نکاتی که باید درباره فشارخون بدانیم