بیمارهای قابل منتقله ازآب وغذا:

ببماریهای منتقله از اب و غذا
 
 
بیشترین سهم بیماری های منتقلـه توسـط محیط مربوط به آب و مواد غذایی است .بسیاری از بیماری های عفونی و همچنین برخی ازبیماری های غیرواگیر می تواند از طریق آب و مواد غذایی به انسان منتقل گردد . برخی از این بیماری ها مرگ و میربالایی بـه بـار آورده و در مدت زمان کوتاه ممکن است طیف وسیعی از جامعه را مبتلا کند . برخی دیگر نظیرمـسمومیت هـای مـزمن توسـط فلزات سنگین و سموم ممکن است در اثر تماس دراز مدت سبب بروز سرطان ها واختلال ژنتیکی در نسل های آتـی شود . از بین عوامل محیطی بیشترین سهم بیماری های منتقله مربوط به آب، هوا،و حشرات و جوندگان (ناشی از دفع نادرست مواد زاید ) می باشد.
حذف عوامل بیماری زا از آب به دلیل نرخ مرگ ومیر بالا و سرعت انتشار این بیماری ها در جامعه، از اولویت خاصی برخوردار است . برخی از عوامل بیماری زا در آب موسوم به عوامل فرصت طلب، از اهمیت نسبی کمتری برخوردارند.
این عوامل در شرایط عادی ، بیماری زا تلقی نمی شوند و صرفا افراد دچار اختلال سیستم ایمنی و سالمندان را تهدید می کنند .
بسیاری از مشکلات بهداشتی کشورهای در حال پیشرفت، عدم برخورداری از آب آشامیدنی سالم است. از آنجایی که محور توسعه پایدار، انسان سالم است و سلامت انسان در گرو بهره مندی از آب آشامیدنی مطلوب مـی باشـد بـدون تامین آب سالم جایی برای سلامت مثبت و رفاه جامعه، وجود ندارد .آب از دو بعد بهداشتی واقتـصادی حـائز اهمیـت است .از بعد اقتصادی به حرکت درآورنده چرخ صنعت و رونق بخش فعالیت کشاورزی است .از بعد بهداشـتی آب بـا کیفیت، تضمین کننده سلامت انسان است.

برخی از منتقلـه توسط آب و مواد غذایی مثل: بیماری التور( وبا) ، عفونت‌های روده‌ای(  اسهال خونی (دیسانتری) ،  بوتولیسم ، تیفوئید (حصبه) ، هپاتیت A  و E