نام ماد غذایی
|
علائم فساد یا پایین بودن کیفیت
|
آبلیمو
|
رنگ غیر طبیعی -رسوب بیش از حد - وجود کپک در سطح
|
نوشابه گازدار
|
رنگ غیر طبیعی - وجود ذرات خارجی
|
مرغ (خام)
|
بوی غیر طبیعی - تغییر رنگ از حالت صورتی روشن به سفید کم رنگ یا خاکستری
|
کشک مایع
|
بوی تند وزننده- غلیظ شدن بیش از حد-تغییر رنگ وطعم نامطبوع
|
گوشت خام
|
بوی نامطبوع-لزج شدن سطح - داشتن رنگ قهوه ای یا خاکستری
|
ماهی خام
|
بوی نامطبوع-لزج شدن سطح بدن-جداشدن پولک یافلس -فرو رفتن چشم-تغییر رنگ آبشش از قرمز به قهوه ای تیره
|
نان
|
بوی کهنگی و مشاهده کپک در سطح آن
|
شیرینی
|
بوی نامطبوع که نشانه کهنگی و کپک زدگی است
|
کره
|
تغییر رنگ وبو-تند شدن-پیداشدن لکه های متحد الشکل در سطح آن که نشانه کپک زدگی است.
|
پنیر
|
تغییر رنگ وبو-تند شدن- لزج شدن سطح-خرد وله شدگی و وارفتگی
|
همبر گر
|
رنگ پریدگی فرآورده-مرطوب وشل شدن سطح - سبز شدن درون
|
سوسیس وکالباس
|
وجود لکه های سفید یا سبز رنگ بر روی کالباس به علت وجود کپک
|
کنسروها
|
باد کردن طرفین قوطی - وجود پوسیدگی دراطراف-تغییر رنگ -تغییر طعم وبو-ایجاد کف
|
میگو
|
نرمی ،تیرگی ولزج شدن پوست-تولید بوی شبیه آمونیاک
|
برگرفته از کتابچه پیک سلامت نوروزی -تالیف معاونت امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه- گروه سلامت محیط