درباره روز جهانی داوطلب (رابطین بهداشتی و هفته مربوطه)

داوطلبان سلامت، افرادی هستند که بدون هیچ گونه مزد و حقوقی فقط به خاطر عشق و انسانیت، رضای الهی و حس مسوولیت پذیری در برابر جامعه مانند پل ارتباطی بین مسوولان بهداشتی و مردم عمل می کنند.

روزجهانی داوطلب فرصتی جهت ترغیب و حمایت از خدمات داوطلبان نظام سلامت است 

 داوطلبان و سفیران سلامت از نهاد و جنس خود مردم‌اند که بدون هیچ چشم‌داشتی، ضمن برقراری ارتباط مناسب با مردم در قالب برنامه ملی خودمراقبتی، با ارتقای سواد سلامت جامعه در حوزه‌های مختلف سطح سلامت مردم را بهبود می‌بخشند.

 **********************************************

روز داوطلب سال 1400:

14 آذرماه روز جهانی داوطلب گرامی باد

 چهاردهم آذر ماه(پنجم دسامبر) مصادف با روزجهانی داوطلب فرصتی جهت ترغیب و حمایت از خدمات داوطلبان نظام سلامت است.داوطلبان و سفیران سلامت از نهاد و جنس خود مردم‌اند که بدون هیچ چشم‌داشتی، ضمن برقراری ارتباط مناسب با مردم در قالب برنامه ملی خودمراقبتی وهرخانه یک پایگاه سلامت ، با ارتقای سواد سلامت جامعه در حوزه‌های مختلف، سطح سلامت مردم را بهبود می‌بخشند.

طبق آمار سازمان ملل که پیش از شیوع کرونا در جهان منتشر شده، حدود یک میلیارد نفر در جهان داوطلب هستند و در ماه ساعاتی از وقت خود را صرف فعالیت‌های داوطلبانه و عام‌المنفعه می‌کنند. آنچه سبب می‌شود عده‌ای به غیر از زندگی شخصی خود، دغدغه جمعی نیز داشته باشند، ریشه در ارزش‌ها و عقایدی چون برابری وعدالت دارد.آن‌ها احساس می‌کنند که توانسته‌اند با مشارکت و همکاری تغییری هر چند کوچک درتامین ارتقای سلامت خود،خانواده وجامعه  ایجاد کنند و همین امر حس اعتماد به نفس و رضایت مندی را در آنان ایجاد می‌کند و مهارت‌های مدنی را در فرد تقویت می‌کند.

بدون شک نقش محوری داوطلبان اعم از رابطین سلامت، سفیران سلامت، خیرین و موسسات خیریه، بسیج مردمی، سازمان‌های مردم‌نهاد، تشکل‌های دانشجویی، گروه‌های جهادی، کانون‌های مساجد وهیات مذهبی و اتحادیه‌ها، معتمدین ، چهره‌های شاخص فرهنگی، اجتماعی، مذهبی، علمی، هنری و ورزشی،هلال احمر، کانون‌های سلامت روستاها و محلات شهری در کلیه برنامه‌های حوزه سلامت به‌ویژه در کنترل همه‌گیری بیماری کووید 19 انکارناپذیر است و به ‌عنوان بخشی از بدنه فعال جامعه در انتقال اهداف، مفاهیم و پیام‌های نظام سلامت می‌باشند.درسیرپاندمی کوید19،داوطلبان نقشی کلیدی درتسریع روندگذارازبیماری به ارتقای سلامت جامعه خواهندداشت.

از آنجایی که بخش سلامت خود را متعهد می داند پایداری روند مشارکت مردمی در سطح جامعه را ترغیب و حمایت نماید بنابراین در این راستا تلاش می نماید امکان ترویج مفاهیم و رفتارهای سالم در جامعه بیش از پیش فراهم گرددوباتوجه به اینکه مناسبت های ملی فرصت مغتنمی برای فرهنگ سازی و تشویق وترغیب جامعه برای مشارکت های داوطلبانه درتوسعه پایداروقدردانی ازخدمات داوطلبانه درارتقاءبهداشت وسلامت جامعه می باشد، لذادر14آذرماه امسال روزجهانی داوطلب باشعار"مشارکت همه جانبه جامعه << کلیدطلایی >> کنترل همه گیری بیماری کووید-19 "راگرامی می داریم وبرنقش مهم مشارکت داوطلبان درکنترل بیماری کووید19 تاکید می کنیم و مشارکت و تلاش ارزنده این عزیزان ونقش پذیری مسئولانه آنان درتامین وارتقای سلامت خود، خانواده وجامعه را ارج می نهیم.
                                                                                        واحدآموزش وارتقای سلامت مرکز بهداشت شهرستان کرمانشاه

 **********************************************

روز داوطلب سال 1399:

روز جهانی داوطلب

 

سلامتی محور توسعه است و معضلات بهداشتی همان معضلات توسعه ، که نمی توان آن را فقط در بخش سلامت حل نمود. بلکه مشارکت تک تک افراد جامعه و بخشهای توسعه ، نهادها و ارگانها  برای حل مسائل سلامتی و رسیدن به سطح قابل قبول سلامت ،  لازم و ضروری است.
داوطلبان سلامت ، افرادی هستند که همچون حلقه محکمی ارتباط مسئولین بهداشتی را با سطوح محیطی جامعه برقرار می کنند. بدین ترتیب  زمینه های لازم برای مشارکت فعالانه تر افراد در توسعه  اقتصادی و اجتماعی کشور فراهم می شود.
با گسترش مشارکت های داوطلبانه و تعامل با مردم و تمامی آحاد جامعه و در نهایت ایجاد فضا برای مشارکت جامعه است، که جامعه ای سالم و توسعه پایدار خواهیم داشت. 
همه گیری کووید- 19 به ما یادآوری کرد که عامل بیماریزا  فارغ  از نژاد، جنسیت ، جغرافیا ، ثروت و.... همه انسان ها را طعمه خود می سازد. 
فراگیری این بیماری باعث شد تا لزوم همکاری و جلب مشارکت جامعه ، حمایت سازمان ها و توانمندسازی افراد جامعه در کنترل آن چشم گیر و بی بدیل باشد.
در شرایط  همه گیری بیماری کووید -19 ،  مشارکت های داوطلبانه مردم و تلاش تمامی  نیروهای داوطلب حوزه سلامت ( رابطان سلامت  و سفیران سلامت خانواده  )، نیروهای داوطلب بسیج ، نیروهای داوطلب هلال احمر و .......  در غربالگری ، اطلاع رسانی ، آموزش های عمومی  و کنترل همه گیری این  بیماری چشمگیر بوده است .
لذا در مناسبت 5 دسامبر( روزجهانی داوطلب )
International Volunteer Day (5 December)
و با تمرکز بر نقش 
مشارکت همه جانبه جامعه در کنترل همه گیری بیماری کووید-19

"با محوریت برنامه هر خانه یک پایگاه سلامت" 

**********************************************

 شعار روز داوطلب سال 1398: "هر خانه یک پایگاه سلامت سلامت برای همه توسط همه"

 

هرخانه یک پایگاه سلامت

 

 //////////////////////////////////////////////////////////////////////

 سه شنبه 5 دسامبر 2017 (14 آذر 1396) روز جهانی داوطلب :
شعار  "
داوطلب سلامت، سفیر سلامت محله "

داوطلب سلامت، سفیر سلامت محله 1396

//////////////////////////////////////////////////////////////////////

 روز جهانی داوطلب سال  1395:

پنجم دسامبر برابر ........   آذرماه به عنوان روز جهانی 'داوطلب سلامت' نامیده شده است؛ روزی که فرصتی برای طرح برنامه های گسترش فعالیت داوطلبان سلامت، ارزشیابی فعالیت و قدردانی از کار ارزشمند آنان است.

به همین مناسبت شعار روز جهانی داوطلب سال 1395 'توسعه مشارکت داوطلبان سلامت در پیشگیری از بیماری های غیر واگیر' تعیین شده است.

جهت کسب اطلاعات بیشتر لطفا" اینجا کلیک کنید.


داوطلب سلامت

15 آذر ، روز جهانی داوطلب، شکوه مشارکت برای سلامت جامعه

 دخالت جامعه در امور زندگی اجتماعی به قدمت زندگی اجتماعی است و اندیشه کار مردم با هم برای رسیدن به مقصود ، قسمت اصلی خیلی از فرهنگ هاست . همچنین مشارکت مردم در امر توسعه جامعه خود به عنوان حقوق فردی، سیاسی و اجتماعی افراد می باشد . مبانی مراقبتهای بهداشتی اولیه بر نقش آگاهانه مردم در سلامت جامعه تاکید دارد و رابطه مشارکت مردم در فعالیتهای مربوط به سلامت با افزایش سطح سلامتی پایدار مردم آن جامعه را تائید می کند . در سالهای اخیر موضوع ارتقاء سلامت با تاکید بر نقش مردم در دنیا توسعه ، ضرورت و مقبولیت بیشتری پیدا کرده است و انتظار جهانی از همه کشورها آن است که زمینه سهیم بودن مردم در سلامت و مشارکت در همه مراحل ارائه خدمات بهداشتی را فراهم کنند.

چرا که سلامتی محور توسعه است و معضلات بهداشتی همان معضلات توسعه است که نمی توان آن را فقط در بخش سلامت حل نمود. بلکه مشارکت تک تک افراد جامعه و بخشهای توسعه ، نهادها و ارگانها برای حل مسائل سلامتی و رسیدن به سطح قابل قبول سلامت لازم و ضروری است.

با توجه به تایید اعلامیه آلماآتا در سال 1978 بر مشارکت مردم و تاکید بر نقش آن در کمک به سیستم خدمات بهداشتی درمانی و تعبیر سازمان جهانی بهداشت از مشارکت مردم در توسعه به عنوان روندی که مردم باید از حق خود برای ایفای نقش فعال در توسعه خدمات سلامت استفاده کنند و فعال کردن اجرای خدمات بهداشتی در شهرها سبب شد مسئولان وقت وزارت بهداشت و درمان ، طرح رابطان بهداشت (داوطلبان سلامت ) در کشور را اجرا کنند .

این طرح از سال 1369 به اجرا درآمد و با استقبال خوبی مواجه و با بهداشت آغاز شد ولی هم اکنون داوطلبان سلامت ، خدمات و فعالیتهای ارزنده دیگری نیز انجام می دهند . مثلاً در انجام فعالیتهای پژوهشی همکاری می کنند برای توسعه و عمران و آبادانی محله های خود فعالیت می کنند با ایجاد تعاونی ها و صندوق های قرض الحسنه برای رفع مشکلات اقتصادی خانواده های تحت پوشش همت می گمارند و با همکاری داوطلبانه و مشارکت در طراحی ، برنامه ریزی و اجرای برنامه ها ، مسئولیت بیشتری می پذیرند و با تمرین و آموختن بر توانمندیها و اعتماد به نفس خود می افزایند .                                               

//////////////////////////////////////////////////////////////////////

 شعار روز جهانی داوطلب  سال 1392:

 " خدمات داوطلبان سلامت ، قلب توسعه جامعه "

 Health volunteers Efforts the heart of community development  

//////////////////////////////////////////////////////////////////////

 شعار روز جهانی داوطلب  سال 1391

 برنامه پزشک خانواده و ارتقای سلامت با مشارکت داوطلبان سلامت 

   family practice and health promotion with health volunteers partnership   

 

 

تاریخچه داوطلبان سلامت ( رابطان بهداشت ) در ایران