درسومین روز هفته سلامت ، برنامه آموزشی برای کاردان وکارشناسان بهداشت حرفه ای شاغل در کارخانجات ورابطین بهداشتی ونمایندگان ادارات کرمانشاه برگزار گردید :

در راستای اجرای برنامه های مرکز بهداشت شهرستان کرمانشاه در هفته سلامت سال1392، درتاریخ بیستم فروردین ماه 92 ودر محل سالن همایش های این مرکز ، برنامه آموزشی برای کاردان وکارشناسان بهداشت حرفه ای شاغل در کارخانجات ونمایندگان ادارات کرمانشاه برگزار گردید.

دراین برنامه ابتدا آقای دکتر بحیرایی (معاون بهداشتی مرکز بهداشت شهرستان کرمانشاه) ضمن خیر مقدم به مدعوین محترم، درر ابطه با تاریخچه روز جهانی بهداشت و هفته سلامت ، اهداف وبرنامه های آن بحث نمود، سپس با توجه به اینکه شعار امسال روز جهانی بهداشت " فشــار خـــون را جـــدی بـگیـــرم" می باشد،پیرامون بیماری فشار خون بالا، وضعیت وآمار جهانی وکشوری مبتلایان به آن، اهمیت ولزوم برنامه ریزی ،غربالگری واقدام جهت شناسایی وکنترل این بیماری به بحث پرداخت.
درادامه آقای مهندس شهبازی(کارشناس مسئول واحد بهداشت حرفه ای
مرکز بهداشت شهرستان کرمانشاه)گفت با توجه به اینکه ســـازمان جهـــانی بـــهداشت(WHO) موضوع فشار خون بالا را برای روز جهانی بهداشت درنظر گرفته وشعار انتخاب شده توسط ستــاد اجـــرایی هفته سلامت وزارت بهداشت  " فشار خون را جدی بگیرم" می باشداز همکاران محترم کاردان وکارشناسان بهداشت حرفه ای شاغل در کارخانجات انتظارداریم در راستای شناسایی این بیماری ، وآموزش شاغلین واحدهای محل خدمت خود جهت پیشگیری از بروز این بیماری اقدام نمایند.
وی اعلام کرد که در سایت مرکز بهداشت شهرستان کرمانشاه ، یک صفحه ویژه درخصوص هفته سلامت طراحی گردیده که حاوی مطالب علمی واخبار اطلاعات لازم بوده و جهت عموم مردم وهمکاران محترم قابل استفاده است.
در ادامه سرکارخانم دکتر صنیعی از معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه،مطالب آموزشی خود را درخصوص فشار خون بالا به شرح زیر ارائه نمود:
- تعریف علمی فشار خون ، فشار خون بالا، سیستم قلبی وعروقی انسان، نحوه بررسی فشارخون، شرایط لازم برای بررسی درست فشارخون
- عوامل خطر ساز دربیماریهای قلبی وعروقی که شامل عوامل قابل کنترل( مثل چاقی،فعالیت بدنی وتحرک،رژیم غذایی و...)وعوامل غیر قابل کنترل (مثل عوامل ارثی،جنسیت وسن افراد)
-راههای کنترل وکاهش ابتلا به فشار خون بالا
-مراحل انجام غربالگری،شناسایی بیماران مبتلا به فشارخون بالا،مراقبت ودرمان مبتلایان به این بیماری
- عوارض قلبی عروقی ناشی از ابتلا به فشار خون بالا(مثل سکته قلبی ، مغزی ،چشمی وکلیوی)
سپس خانم دکتر صنیعی از طریق نمایش فیلم آموزشی درخصوص روش انجام سنجش وارزیابی فشار خون ، دستگاه ها وتجهیزات سنجش فشار خون و... بحث خود را ادامه داد وبه سئولات حاضرین درجلسه پاسخ داد.
درپایان بین شرکت کنندگان در این برنامه تراکت،پمفلت،اسلاید وفیلم آموزشی توزیع گردید.

مــــطالب مــــرتبط:
دانلود پمفلت آموزشی درباره فشار خون بالا