با افزایش روز افزون جمعیت تهیه غذای کافی یکی از مسائل پیچیده و مهم ممالک مختلف دنیا بویژه کشورهای جهان سوم به شمار میرود علاوه بر مشکلات کمبود مواد غذایی معضلاتی چون تقلبات در مواد غذایی , فساد مواد غذایی , عدم رعایت اصول بهداشتی در تهیه , تبدیل و نگهداری و توزیع و مصرف این مواد موجب بروز مشکلاتی شده است به دلیل اینکه مواد غذایی دارای کاربرد عمومی هستند و همواره مشتری زیادی دارند، گاهی افراد سودجو و متقلب به فکر استفاده از بازار پرفروش و پر رونق آن می افتند و برای کم کردن هزینه های تولید و به دست آوردن ثروت های باد آورده، به تقلب های عجیب و غریب دست می زنند و از این راه سلامت مردم را به خطر می اندازند.
تقلب در مواد غذایی به شکل های مختلفی صورت می گیرد که مهم ترین آنها برابر قانون مواد خوردنی و آشامیدنی عبارتند از:
- عرضه یا فروش جنسی به جای جنسی دیگر
- مخلوط کردن مواد قلابی به مواد غذایی ، به قصد سوء استفاده
- عدم رعایت استاندارد یا فرمول ثبت شده در مواردی که تعیین فرمول و رعایت استاندارد الزامی است.
- فروش و عرضه ی جنس فاسد یا عرضه ی جنسی که تاریخ مصرف آن گذشته باشد.
- استفاده از رنگ ها و اسانس ها و سایر مواد افزودنی غیر مجاز
- کم و زیاد کردن ترکیبات یک ماده ی غذایی؛ مانند گرفتن چربی شیر و اضافه کردن آب به آن
در همین راستا واحد سلامت محیط مرکز بهداشت شهرستان در روز پنج شنبه مورخ پنجم آذر ماه اقدام به برگزاری کارگاه یکروزه تقلبات و نمونه برداری از موادغذایی جهت کارشناسان بهداشت محیط با مشارکت معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی نمود .در ابتدای این جلسه آقای مهندس خدادادیان کار شناس مسئول واحد سلامت محیط به بیان اهداف کارگاه پرداخت در ادامه نیز سرکار خانم مهندس سلمانی در خصوص تقلبات مواد غذایی و سرکار خانم مندس شهباز پور در خصوص نمونه برداری مواد غذایی برای حاضران در جلسه سخنرانی کردند.