رفتارهای ایمن هنگام سفر با کودکان در سرویس مدارس

سرویس مدارس

در حالی که امروزه میدانیم همه آسیب ها قابل پیشگیری هستند .
1. برای انتخاب سرویس مناسب برای کودک نکات زیر را را رعایت کنید :
 توجه ویژه ای به سلامت جسمی راننده داشته باشید .
مطمئن شوید راننده ، مجوز لازم برای این کار را دارد .
 مطمئن شوید وسیله نقلیه مورد استفاده در طول سفر تحت پوشش کامل بیمه سرنشینان است .
 حدالامکان راننده ای انتخاب کنید که تجربه رانندگی بیشتری دارد ، عجول نبوده و توصیه به نکات ایمنی شده باشد . رانندگانی که شب تا صبح را در شیفت شب کار کرده اند و صبح کودکان را به مدرسه می سانند ، افراد مناسبی برای بر عهده گرفتن مسوولیت کودکان به شمار نمی روند چرا که خواب آلودگی این رانندگان می تواند حادثه ساز باشد .
 در پایان روز و به طور تصادفی از کودک درباره شیوه رانندگی راننده سرویس سوال کنید .
 به ایمنی اتومبیل از نظر فنی توجه کنید .
2. چگونگی استفاده درست از سرویس را به کودکان بیاموزید :
 - هنگام سوار و پیاده شدن از سرویس مدرسه عجله نکنند .
- به نوبت سوار و پیاده شوند وبا عجله به داخل یا بیرون سرویس نروند .
- با دیدن سرویس مدرسه ذوق زده نشوند و به طرف آن در وسط خیابان ندوند زیرا در این شرایط کودکان اغلب رفت و آمد اتومبیل ها در خیابان را از یاد می برند و امکان تصادف با اتومبیل افزایش می یابد .
- موقع پیاده شدن دقت کنند تا خودرو یا موتور سواری را که از کنار سرویس عبور می کند ببینند .
- تا اتوبوس یا مینی بوس کاملا متوقف و در آن باز نشده و راننده اجازه ورود نداده است به سمت اتومبیل حرکت نکنند و در پیاده رو یا حریم خیابان باقی بمانند . چرا که امکان دارد به تصور این که اتومبیل کاملا متوقف شده به سمت دستگیره در بروند و تلاش برای باز کردن آن کنند در حالی که اتومبیل هنوز در حال حرکت است و بنابراین زمین بخورند .
- در صورتی که سرویس مدرسه کودکتان اتوبوس یا مینی بوس است ، هنگام سوار شدن یا پیاده شدن میله دم در را در دست بگیرند .
- هنگام سوار شدن و بستن در مواظب باشند دست یا کیف یا لباسشان لای در گیر نکند .
- وقتی اتومبیل حرکت کرد آرام روی صندلی بنشینند و دست یا سرشان را از پنجره بیرون نکنند .
- پس از پیاده شدن از اتومبیل یا اتوبوس کاملا صبر کنند تا سرویس حرکت کرده و دور شود تا خیابان به خوبی قابل دید باشد .

- به او هشدار دهید  دویدن دنبال اتوبوس یا مینی بوس مدرسه بسیار خطرناک است .
- مطمئن شوند هنگام دور شدن یا نزدیک شدن به اتوبوس راننده اورا می بیند .

لیلا مسگریان – کارشناس سلامت کودکان مرکز بهداشت شهرستان
گردآوری از کتاب (( بچه های کوچک ، آسیبهای بزرگ )) وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی

مطالب مرتبط:
بسته های آموزشی اطلاع رسانی طرح "کوله پشتی سالم"