وقوع بیماری قلبی و سکته مغزی در افرادی که همواره غذاهای با محتوای نمک بیشتر مصرف میکنند بالاتر است. مطالعات نشان داده اند نمک طعم اکتسابی دارد به طوری که با دریافت مقادیر بیشتر، عادت به مصرف آن نیز افزایش مییابد. نمک حاوی سدیم و کلراید است. سدیم برای تنظیم حجم خون، فشار خون، تعادل مایعات و عملکرد سلول حائز اهمیت است.
انسان روزانه به حدود 115 میلیگرم (یعنی فقط 1.20 قاشق چایخوری) نمک نیاز دارد. یک قاشق چای خوری نمک حاوی حدود 2300 میلی گرم سدیم است. بر اساس این تحقیقات وقوع بیماری قلبی و سکته مغزی در افرادی که همواره غذاهای با محتوای نمک بیشتر مصرف میکنند بالاتر است. میانگین مصرف نمک در جوامع مختلف، متفاوت است. توصیه سازمان جهانی بهداشت این است که مصرف نمک به 5 گرم یا کمتر از آن در روز محدود شود.
به افرادی که به فشار خون بالا، بیماری کلیوی و نارسایی احتقانی قلب مبتلا هستند توصیه میشود میزان سدیم دریافتیشان را به 1000میلی گرم سدیم در روز کاهش دهند. مطالعات نشان میدهند که محدود کردن نمک به کاهش فشار خون کمک می کند. تنظیم تعادل سدیم دربدن توسط کلیه ها صورت میگیرد. محققان بر این باورند که با دریافت سدیم اضافی بار عملکرد کلیه ها افزایش یافته و نهایتا دچار نقص میگردد که این هم به نوبه خود منجر به افزایش فشار خون و سایر بیماریها می شود. کاهش مصرف نمک یکی از موثرترین تغییرات شیوه زندگی است که فشار خون بالا را کنترل کرده ابتلا به بیماری کلیوی را کاهش میدهد. اما در مورد منابع نمک بد نیست بدانید تنها درصد کمی از آن را با نمکپاش به غذا اضافه می کنیم.
منابع مخفی سدیم 70 تا 90 درصد دریافت روزانه نمک را شامل میشوند. در بعضی غذاها مانند فست فود و غذاهای کنسروی نمک به عنوان یک نگهدارنده افزوده میشود، لذا محدود کردن مصرف این غذاها نیز به کاهش دریافت نمک کمک می کند.
منبع:پایگاه جامع آموزش و فرهنگسازی سلامت