درباره بسیج ملی کنترل فشار خون

khc
این غربالگری برای افراد بالای 30 سال انجام می شود.

دکتر علیرضا رییسی در گفت و گو با وبدا، با اعلام این مطلب و با تاکید بر ضرورت کنترل فشار خون، اظهار کرد: براساس آمارها، متاسفانه در کشور ما 45 درصد از افرادی که فشار خون بالا دارند، از این عامل خطر سلامتی آگاهی نداشته و پیرو آن، برای پیشگیری از بیماری و درمان به موقع نیز اقدام نکرده اند. بنابراین، بعد از مدتی با عوارض ناشی از پرفشاری خون که شامل، سکته های قلبی و مغزی و عارضه های قلبی و کلیوی است، به پزشک مراجعه می کنند.

پوسترطرح ملی کنترل فشار خون

معاون بهداشت وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: متاسفانه 50 درصد افرادی که از فشار خون خود مطلع هستند نیز، دارو مصرف نکرده و تحت درمان مناسبی قرار ندارند و لذا فشار خون آنها تحت کنترل نیست. به همین دلیل، یکی از توصیه های سازمان بهداشت جهانی در حوزه کنترل بیماری های غیر واگیر، کنترل فشارخون است که براساس آن، وزارت بهداشت، در آستانه روز جهانی فشارخون، راه اندازی بسیج همگانی کنترل فشارخون در کشور را در دستور کار خود قرار داد.
دکتر رییسی با بیان اینکه راه اندازی کمپین همگانی فشار خون در کشور با هدف شناسایی، کنترل و اطلاع رسانی و ارجاع موارد به پزشک، برگزار می شود، تصریح کرد: این غربالگری در گروه هدف افراد30 سال به بالای جامعه انجام می شود و طبق پیش بینی ها، بیش از 20 میلیون نفر تحت آزمایش اندازه گیری فشار خون قرار خواهند گرفت و انتظار داریم، حدود 2 میلیون نفر از افرادی که از مشکل فشار خون خود مطلع نیستند، شناسایی شده و درمان مناسبی دریافت کنند.
وی با بیان اینکه این بسیج همگانی با همکاری و مشارکت تمامی معاونت های وزارت بهداشت و سازمان های وابسته به وزارتخانه برگزار خواهد شد، بر ضرورت همکاری های بین بخشی در این راستا تاکید کرد و گفت: همچنین، مشارکت سازمان های مردم نهاد، نهادهای سلامت محور، بسیج، هلال احمر و بخش خصوصی و سایر ارگان ها و نهادهای تاثیرگذار در این راستا، بسیار راهگشا خواهد بود.

با توجه به اینکه روز 27 اردیبهشت ماه، با عنوان روز جهانی فشار خون نامگذاری شده است، بسیج همگانی فشار خون نیز در این تاریخ در سراسر کشور آغاز شده و 6 تا 8 هفته تداوم خواهد داشت و تمام هموطنان از روستا تا شهر غربالگری خواهند شد. این اقدام در محل تجمعات مردم از جمله سازمان های دولتی و غیر دولتی، مساجد، اماکن عمومی، ادارات، کارخانجات و سایر محل ها، عملیاتی خواهد شد.

///////////////////////////////////////////////////////////

آدرس مراکز و پایگاههای سلامت سنجش فشار خون شهر کرمانشاه:

1-مشاهدهآدرس مراکز و پایگاههای سلامت

////////////////////////////////////////////////////////////////

هموطنان عزیز چگونه می توانند بصورت اینترنتی  وآنلاین در بسیج ملی کنترل فشارخون شرکت نمایند؟

کلیه هموطنان عزیزان  می توانند پس از مطالعه نکات زیر ، جهت ثبت اینترنتی  فشار خون خود به سامانه بسیج ملی کنترل فشارخون مراجعه فرمایید:

افراد واجد شرایط شرکت در بسیج ملی کنترل فشارخون بالا

1. افراد 30 سال و بالاتر

2. زنان باردار و بیماران مبتلا به نارسایی کلیوی: در همه گروه های سنی

راهنمای اندازه گیری فشارخون

در ابتدا فشارخون خود را با استفاده از دستگاه فشارسنج توسط یکی از نزدیکان یا با استفاده از فشارسنج دیجیتالی توسط خودتان طبق راهنمای زیر اندازه گیری و نتایج آن را به تفکیک میزان فشارخون سیستول و دیاستول و بر حسب میلی متر جیوه با دقت 3 رقم یادداشت کنید.

30 دقیقه قبل از اندازه گیری از خوردن، آشامیدن، ورزش کردن و یا سیگار کشیدن خودداری نمائید.

قبل از اندازه گیری در حدود 5 دقیقه استراحت نمائید.

در حین اندازه گیری از حرکت دادن دست، حرف زدن، تکان خوردن و یا جابجا کردن دستگاه خودداری نمائید.

کاف را به دور بازو بطوریکه لبه پایینی آن 1 تا 2 سانتی متر بالاتر از مفصل آرنج باشد به دور بازوی خود محکم کنید. کاف باید بطور کامل و مناسب به دور بازو پیچیده شده باشد بطوریکه قادر باشید یک انگشت خود را بین کاف و بازو قرار دهید.
در حالیکه نشسته اید کف دست خود را به سمت بالا و به طرف خود روی یک سطح صاف قرار دهید. کاف می بایست در راستای قلب قرار گیرد.

کلیه هموطنان عزیز می توانند با مطالعه راهنمای فوق  و مراجعه به  سامانه بسیج ملی کنترل فشارخون نسبت به ثبت وضعیت فشار خون خود در این طرح شرکت نمایند.

جهت ورود وثبت اینترنتی فشار خون خود در سامانه بسیج ملی کنترل فشارخون لطفا"(سامانه خود اظهاری ) اینجا کلیک کنید

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////

فیلم های آموزشی درباره فشار خون:

فیلم آموزشی درباره فشارخون یک فیلم آموزشی درباره فشارخون دو فیلم آموزشی درباره فشارخون سه چگونه فشار خون بگیریم فیلم آموزشی درباره فشارخون پنج فیلم آموزشی درباره فشارخون چهار

کمپین بسیج ملی کنترل فشار خون

(شامل ویدیو های آموزشی و ... )

کمپین نمک

(شامل ویدیو های آموزشی و ... )

ترویج مصرف درست نمک

(نمک  ، فشار خون و ...   )

درباره بسیج ملی کنترل فشار خون (سایت معاونت بهداشت  وزارت بهداشت)

درباره فشار خون (سایت معاونت بهداشت وزارت بهداشت)