اخبار

60 درصد مردم کرمانشاه یا چاقند یا اضافه وزن دارند.

khc
رژیم غذایی ناسالم دلیل اصلی چاقی و عامل خطر اصلی مرگ و میر ناشی از بیماری های قلبی عروقی ، دیابت و برخی سرطان ها است.
کرمانشاهی ها بیش از هرچیز دیگری به دلیل بیماری های قلبی و عروقی می میرند.«قاتل شماره یک» مردم کرمانشاه ، بیشترقربانیان خودرا ازبین افراد چاق انتخاب می کند. این موضوع یک هشداراست .
60 درصد مردم کرمانشاه یا چاقند یا اضافه وزن دارند.
درحال حاضر از هر 10 نفرکرمانشاهی  6 نفر مبتلا به چاقی و اضافه وزن است است. اگر کاری نکنیم این تعداد تا سال 1405 به 8 نفر از ده  نفر خواهد رسید. 
رژیم  غذایی ناسالم دلیل اصلی چاقی و عامل خطر اصلی مرگ و میر ناشی از بیماری های قلبی عروقی ، دیابت و برخی سرطان ها است. 
رژیم غذایی سالم چیست؟
یک رژیم غذایی زمانی رژیم غذایی سالم محسوب می شود که  با تامین غذای کافی، ایمن، مغذی و متنوع نیاز های تغذیه ای افراد را تامین کند و خطر ابتلا به بیماری را در او کاهش دهد. یکی از مهمترین عوامل خطر بیماری های غیر واگیر تغذیه نامناسب  و مصرف زیاد قند ، نمک و چربی است . با رعایت هرم غذایی و کاهش مصرف قندوشکر- روغن و نمک میتوان به رژیم غذایی سالم دست یافت . 
هرم غذایی ما ایرانی ها شامل 6 گروه اصلی است بشرح زیر:
1- گروه نان وغلات شامل انواع نان ،برنج ،ماکارونی ،گندم وجو.
2- گروه سبزی ها :شامل انواع سبزی های برگدار،خیار، گوجه فرنگی ،پیاز،کلم ،کرفس، کدو، بادمجان و...
3- گروه میوه ها شامل انواع میوه ،آب میوه  طبیعی  ،ومیوه خشک .
4- گروه شیرولبنیات شامل شیر،ماست ،پنیر، کشک ودوغ.
5- گروه گوشت و تخم مرغ
6- گروه حبوبات و مغزها
میزان نیازبه هریک ازاین گروهها برای افرادخانواده باتوجه به سن وجنس وشرایط هرفردمتفاوت است ،امابارعایت 2 اصل تنوع وتعادل دربرنامه غذایی روزانه می توان ازدریافت موادمغذی به میزان کافی اطمینان پیداکرد.
تنوع یعنی هرروزازتمام موادغذایی موجوددرگروه های غذایی 6 گانه استفاده کنیم.
تعادل به این معنی است که به اندازه بخوریم وازکم خوری وپرخوری بپرهیزیم .
بخش مهم دیگر تغذیه صحیح کاهش مصرف قندوشکر- روغن و نمک است . این سه ماده زیانبار علاوه براینکه بطور مستقیم مصرف می شوند بصورت پنهان در مواد غذایی نیز وجود دارند که باید مصرف آنها رامحدود کرد مانند: کیک ها – شیرینی ها –آجیل های شور- پنیرهای شور – انواع سس – فست فودها – پیتزا – سوسیس کالباس- تنقلات شور مانند چیپس – پفک – پفیلا و... – نوشابه ها – آبمیوه های صنعتی – ماءالشعیر- زیتون شور- ترشی ها – خیار شور 

 

چاقی چیست؟

به انباشته شدن غیرعادی چربی دربدن چاقی می گویند.زمانی که کالری دریافتی بیشتراز کالری مصرفی باشد،به چربی تبدیل شده ودربدن ذخیره می شود.

معیارتشخیص چاقی چیست؟ 

بامحاسبه نمایه توده بدنی و اندازه دور کمر میتوان به اضافه وزن وچاقی پی برد. برای محاسبه نمایه توده بدنی(BMI) وزن وقداندازه گیری شده وسپس بااستفاده ازفرمول وزن تقسیم (برمجذورقد به متر) محاسبه می شود.مثلاً اگرفردی دارای قد 178 سانتیمتر ووزن 89 کیلوگرم باشد 178 سانتیمتر را به متر تبدیل می کنیم که میشود78/1 سپس (78/1ضربدر 78/1) که میشود 17/3 و آن را در مخرج کسر قرار می دهیم سپس وزن یعنی 89 را بر 17/3 تقسیم می کنیم که میشود 1/28  طبق جدول زیر این فرد اضافه وزن دارد.

 

نمایه توده بدنی

 

چاقی  
اندازه دورکمر: 
خطرناکترین نوع چاقی ، تجمع چاقی درناحیه شکم است .
 دورکمربیش از90 سانتیمتر چاقی محسوب می شود.

 

مطالب مرتبط:  درباره هفته ی بسیج ملی تغذیه سالم

 
۱۵ دی ۱۳۹۸ ۰۸:۲۶
مرکز بهداشت شهرستان کرمانشاه |

نظرات بینندگان

نام را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید