هفته جهانی ترویج تغذیه با شیر مادر (16-10 مرداد ماه)

پیام رئیس مرکز بهداشت شهرستان کرمانشاه بمناسبت هفته جهانی ترویج تغذیه با شیر مادر

دکتر محمدرضا نادری رئیس مرکز بهداشت شهرستان کرمانشاه،ضمن تبریک هفته جهانی ترویج تغذیه با شیر مادر (16-10 مرداد ماه) بیان داشت: توجه به تغذیه با شیر مادر از ارکان اساسی خدمات و مراقبتهای بهداشتی محسوب می شود و نقش کلیدی در ارتقا سلامت مادر و شیرخوار دارد. همچنین عامل مهم کاهش بار بیماری های کودکان و مادران و عامل نجات جان تعداد زیادی از  شیرخواران خصوصا نوزادان نارس و بیمار می باشد.وی افزود: هفته جهانی ترویج تغذیه با شیر مادر فرصت مناسبی برای برنامه ریزی و انجام فعالیت های موثر سایر ارگان ها در زمینه شیر مادر است . در سال 1402 شعار این هفته "نگاهی نو به شیردهی در مادران شاغل درخانواده،محل کار وجامعه" انتخاب شده است.همچنین رئیس مرکز بهداشت شهرستان کرمانشاه بیان نمودند: مراقبت های بهداشتی مادران در دوران بارداری و قبل از زایمان زمان مناسبی برای حمایت از مادران و کمک به موفقیت آن ها در تغذیه با شیر مادر می باشد. شیردهی یک فرآیند فیزیولوژیکی است و اکثر مادران خصوصاً مادران شاغل ،با نگرش مثبت، آموزش صحیح، آمادگی و حمایت، شیردهی بسیار موفق تری خواهند داشت اما متأسفانه یک سری پیام ها و باورهای غلط در جامعه از برقراری و استمرار این رفتار طبیعی جلوگیری می کند.دکتر محمدرضا نادری ابراز داشت: توجه به بند 22 قانون جوانی جمعیت در رابطه با این موضوع کلیه ادارات و سازمان های دارای کارکنان خانم را موظف نموده است تا زیر ساخت های لازم در خصوص حمایت از مادران شیرده علی الخصوص مادران شاغل درخانواده ،محل کار وجامعه ونیز فضای مناسب جهت استراحت و شیردهی در راستای تحقق و ارتقاء برنامه ترویج تغذیه با شیر مادر را فراهم نمایند.رئیس مرکز بهداشت شهرستان کرمانشاه در پایان تاکید کردند: در حال حاضر در حوزه بهداشت با ارائه آموزش های صحیح به مادران در طول دوران بارداری و شیردهی و ارجاع موارد خاص به مشاورین تخصصی شیر مادر، زمینه حمایت و تشویق مناسب برای شیردهی مادران فراهم گردیده است و هفته جهانی تغذیه با شیر مادرنیز با تمرکز بر تغذیه خوب، کاهش فقر و امنیت غذایی، بر فواید عظیمی که تغذیه با شیر مادر می‌تواند برای سلامت و رفاه نوزادان و فوایدی برای سلامت مادر داشته باشد، تاکید می‌کند. هفته جهانی شیرمادر، هدف دوگانه بهبود سلامت نوزادان و ترویج و حمایت از حقوق زنان برای تغذیه با شیر مادر در هر مکان و زمان را دنبال می کند.