بمناسبت پویش ملی اطلاع رسانی تغذیه سالم ( 17 تا 30 آذر 1403)
چربی ترانس یا اسیدهای چرب ترانس، اسیدهای چرب غیر اشباع هستند که از منابع صنعتی یا طبیعی بدست می آیند. بیش از 278000 مرگ سالانه در سطح جهان را می توان به مصرف چربی ترانس تولید صنعتی نسبت داد .چربی ترانس شریان ها را مسدود می کند و خطر حمله قلبی و مرگ را افزایش می دهد. چربی ترانس صنعتی را می توان درمارگارین، روغن نیمه جامد، غذاهای سرخ شده و محصولاتی مانند کراکر، بیسکویت و کیک ، شیرینی های قنادی و ... یافت . غذاهای خیابانی و رستورانی پخته و سرخ شده اغلب حاوی چربی ترانس تولید شده صنعتی هستند. چربی های ترانس تولید شده در صنعت را می توان حذف کرد و با چربی ها یا روغن های سالم تر بدون تغییر هزینه و طعم جایگزین کرد.