توصیه های بهداشتی درخصوص ایمنی مواد غذایی(بخصوص در زمان مسافرت ):

1-در زمانی که قصد مسافرت دارید احتمالا" بدلیل تعجیل جهت حرکت ، ممکن است در تهیه غذا کوتاهی کنید. اما هر چقدر هم عجله داشتید، سعی کنید غذا را به شکل کامل بپزید.زیرا اگر غذا( به ویژه گوشت ها)بطور کامل پخته نشوند، احتمال فساد آنها افزایش می یابد.
2- از خرید ومصرف غذا در رستوران ها واغذیه فروشی هایی که اصول بهداشتی را رعایت نمی کنند ،جدا" خودداری نمائید.
3-از مصرف سالاد الویه به دلیل خام بودن مواد اولیه موجود در سس مایونز مانند تخم مرغ و... همچنین عدم نظارت بر چگونگی تهیه سالاد الویه (زیرا به صورت دستی تهیه می شود)در رستورانها ی غیر معتبر بین راهی جدا" خودداری کنید.
4- از خرید ومصرف مواد غذایی از قبیل آب میوه ، آب زرشک ، ساندویج ، دل وجگر وامثالهم که توسط فروشنده های دوره گرد عرضه می گرددخودداری کنید.
5- ازمصرف مواد غذایی پخته شده که بیش از دو ساعت در محیط باز قرار داده شده اند خودداری کنید.
6-ضمن مصرف کم نمک ، حتما"ازنمک های تصفیه شده استفاده نمائید.
7-از شیر وفرآورده های لبنی پاستوریزه استفاده کنید.
8- از خرید ومصرف مواد غذایی روباز ،غیر بهداشتی وفله ای بویژه لواشک ، ترشک ، ماکارونی و... که فاقد بسته بندی ومجوز وزارت بهداشت می باشند خودداری نمائید.
9- از خرید ومصرف نان های بسته بندی شده فاقد مجوز وزارت بهداشت، تاریخ تولید وانقضاء خودداری کنید.
10-شیرینی جات را در جعبه های دارای مجوز وزارت بهداشت وآرم استاندارد خریداری کنید.
11-کشک مایع را قبل از مصرف به مدت 5 دقیقه بجوشانیدتا از ابتلا به مسمومیت غذایی وبوتولیسم در امان بمانید.
12-بهترین میوه هایی که برای مسافرت می توان همراه داشت ، میوه هایی مانند موز ،سیب درختی و پرتقال هستند چون برای مصرف باید پوست آنها کنده شود.
13- در طول سفر از سبزیجات ضدعفونی شده استفاده کنید.
14- از خرید ومصرف مواد خوردنی ، آشامیدنی ، آرایشی وبهداشتی خارجی فاقد برچسب فارسی ومجوز وزارت بهداشت خودداری کنید.
15-از خرید گوشت چرخ کرده آماده از قصابی ها وفروشگاهها خودداری کنید.
16-در اماکن عمومی برای حفظ سلامتی خود وهمراهان از کشیدن سیگار وقلیان(مضرات کشیدن سیگار وقلیان )خودداری نمائید.
17-در هتل ها ،مهمانپذیرها وپانسیون های فاقد شرایط بهداشتی اقامت نکنید.
18-دراستفاده از سرویس های بهداشتی عمومی موازین بهداشتی را رعایت کنید.
19-بعد از توالت وقبل از دست زدن به مواد غذایی ، دست هارا با آب تمیز ومایع دستشویی شستشو دهید.
20-سعی کنید غذاهای سرد ومنجمد شده را درآخرین مرحله خریداری وآنها را درکنار هم گذاشته وبه سرعت به مصرف برسانید.
21-برخی از آجیل ها دارای مواد رنگی مصنوعی هستند، بدلیل نامشخص بودن مواد رنگی استفاده شده ،از خرید آنها خودداری کنید.
22-حتی الامکان از مصرف غذاهای سرخ شده پرهیز نموده ودر صورت لزوم تنها از روغن مایع مخصوص سرخ کردن استفاده شود.
                    رعایت بهداشت مواد غذایی ضامن حفظ سلامت شماست.

                                                   برگرفته از کتابچه " پیک سلامت نوروزی "
                         تدوین گروه سلامت محیط معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه