هفته ازدواج 21 لغایت 27 تیرماه 1400 با شعار "پویایی و شادابی جامعه با ازدواج آسان"

روز شمار هفته ازدواج سال1400 اعلام گردید
اهداف برگزاری روز و هفته ازدواج :
- حساس سازی اجتماعی و معطوف کردن توجه جوانان به امر سلامت فردی، خانوادگی واجتماعی خود و حیطه هایی که باید به آن توجه کنند
- آگاه سازی اجتماعی در خصوص سیاست های کلی جمعیت ابلاغی توسط مقام معظم رهبری
- آگاهی رسانی به خانواده ها در مورد حیطه های اولویت دار سلامت جوانان در امر ازدواج و چگونگی درخواست دریافت خدمات در این حیطه ها
- آشنایی واحدهای ارایه خدمات در سازمان های ذیربط ، در خصوص  لزوم پرداختن به سلامت جوانان و ضرورت برنامه ریزی به منظور تامین منابع و ساختارسازی جهت ارایه این گونه خدمات در آینده برای این گروه سنی

هفته ازدواج

**********************************************************
اول ذی الحجه سالروز پیوند آسمانی بزرگ ‌مرد تاریخ حضرت علی (ع) و اسوه زنان عالم حضرت فاطمه زهرا(س) و امتداد نسل پاک پیامبر بر مبنای وعده الهی «انا اعطیناک الکوثر»، اتفاقی بزرگ ، پر برکت و آموزنده در تاریخ اسلام است. به همین خاطر اول تا هفتم ذی الحجه به عنوان هفته ازدواج نامگذاری شده است.
دین اسلام همواره ازدواج ساده را مورد تاکید قرار داده است چراکه گسترش این فرهنگ ، سبب می شود تا افراد جامعه از گناه و فساد در امان باشند و با تشکیل خانواده به امنیت و آرامش دست یابند و با عشق و محبت الفبای زندگی و ارزش های متعالی را به نسل آینده منتقل کنند. سنت پسندیده ازدواج در بسیاری از آیات قرآن کریم و روایات معصومین (ع) مورد تاکید و تبیین قرار گرفته است، تا جایی که پیامبر اکرم می فرمایند : در اسلام هیچ بنایی ساخته نشد، که نزد خدای عز وجل محبوبتر و ارجمند تر از ازدواج باشد (بحار الانوار ،ج103، ص222) . تمام خیرات و نیکیها در جامعه انسانی از یک خانواده شایسته شروع می شود.
. توجه به تشکیل خانواده و تربیت صحیح فرزندان، یک اصل اساسی در آئین اسلام است و کمتر موضوعی در آن، به اندازه احترام به بزرگترها و امتثال اوامر ایشان در خانواده، مورد تاکید قرار گرفته است و علاوه برآن، منشأ عموم آسیبهای اجتماعی را نیز در نابسامانیهای خانوادگی معرفی می فرماید.  پیوند ساده و بی آلایش حضرت علی(ع) و بانوی دو عالم حضرت فاطمه(س) و همچنین شیوه ی زندگی آنها که کانونی گرم و صمیمی را برای رشد و پرورش نسلی پاک و برگزیده ی فراهم آورد، می تواند الگویی شایسته برای جوانان باشد تا با ساده زیستی و پرهیز از زیاده خواهی و تجمل زندگی مشترک خود را آغاز کنند و با ایجاد محیطی لبریز از عشق و صمیمیت، زمینه ی تربیت صحیح فرزندانی صالح را آماده سازند.  می بایست به نسل جدید بیاموزیم که بنا کردن زندگی بر پایه محبت و عشق واقعی از روی شناخت، حجب و حیا، کاملترین مرجع الگو گزینی برای ازدواجی سالم و داشتن خانواده‌ای سعادتمند است بنابراین می توان با توجه به چنین آموزه‌هایی شاهد ازدواج‌های موفق بود.

مجموعه عوامل فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و... باعث شده سن ازدواج نسبت به دهه‌های گذشته افزایش پیدا کند و دیگر جوانان تمایل به ازدواج در سنین پایین نداشته باشند. تغییرات در سبک زندگی ایرانی و تاثیرپذیری از رویدادهای جهانی باعث شده ازدواج که در گذشته کاملا سنتی شکل می‌گرفت اکنون مدرن شود و از حالت سنتی بیرون بیاید. معیشت، اقتصاد، اشتغال و ... از عوامل تاثیرگذار دیگر است که امروزه مانع ازدواج شده است. جدا از این موارد در گذشته دخترها و پسرها خیلی به اتمام دوره تحصیلی اهمیت نمی‌دادند اما الان تا تحصیلات دانشگاهی‌شان تمام نشود، ازدواج نمی‌کنند یعنی تحصیلات تبدیل به یک مانع در  ازدواج شده است.همچنین با شیوع ویروس کرونا در جهان، شرایط زندگی نیز در جهان تغییر کرده و زندگی مردم تحت تاثیر رعایت پروتکل‌های بهداشتی برای پیشگیری بیماری کرونا قرار گرفته است است به همین جهت در کنار همه این موضوعات روند زندگی خود را بایستی ادامه دهیم لذا شیوع ویروس کرونا در کشور هم تهدید و هم فرصت محسوب می‌شود و باید هر دو جنبه آن را مد نظر قرار دهیم و از آن  استفاده کنیم و از آنجایی که برگزاری هرگونه مراسم باعث به خطر افتادن جان مردم می‌شود، خانواده‌ها بدون اینکه مراسمی برگزار کنند جوانان را تشویق به شروع زندگی و زیر یک سقف رفتنن نمایند و لذا جوانانی که با یکدیگر قول ازدواج گذاشتند، می‌توانند بدون اینکه اسیر تشریفات و تجملات شوند و هزینه‌های گزاف پرداختند کنند سر خانه و زندگی خود بروند .همچنین با توجه به شرایط بحران کرونا انتظار می رود جوانان در راستای حفظ سلامت خود و خانواده ها از برگزاری مراسم جشن خودداری نموده و با تأسی از سیره زندگی حضرت علی (ع) و فاطمه زهرا (س)  زندگی مشترکی سرشار از صفا و صمیمیت، عشق و محبت ، تقوی و پاکدامنی را آغاز نمایند.

فرحناز میرزایی کارشناس سلامت نوجوانان وجوانان مرکز بهداشت کرمانشاه